2019 mérföldkő az egyesület röplabdaszakosztályának életében, hiszen most vettünk részt először a Magyar Röplabdaszövetség által szervezett hivatalos versenyen. Az Országos Mini Kupa Manó, és Leány Mini Alap I. osztályában indítottuk versenyzőinket.

Május 11-12-én a Mini verseny megrendezésére került sor.

Ennek megfelelően igen nagy izgalommal készültek a lányok, már hetekkel a versenyt megelőzően. Az ideális csapatösszeállítás és taktika kialakítása még plusz edzésidőt is igényelt. A sorsolást követően a szombati nap két csoport meccsel indult, nem is akármilyen ellenfelek ellen. Sajnos, a nálunk jóval képzettebb, rutinosabb csapatokkal szemben reálisan győzelmi esélyeink nem lehettek. Ettől függetlenül csapatunk egyáltalán nem volt alárendelt szerepben, és a koncentrált játékunknak köszönhetően a vártnál szorosabb mérkőzéseken maradtunk csak alul. Csoport harmadikként a folytatást illetően az alsó házba szorultunk, de a nap csúcspontjaként, viszonylag sima játékban rögtön legyőztünk egy szintén alsó házas csapatot. Talán a sorozatterhelésnek köszönhetően a vasárnapi napon már látszottak a fáradság jelei a gyerekeken. A koncentráció hiánya, az idegrendszeri és pszichés fáradság miatt nyerhető mérkőzéseken maradtunk alul. Szerencsére azért ezen a napon is gyarapodott a győztes meccseink száma, így volt minek örülni, pláne, hogy a játék képe a mérkőzések egyes szakaszaiban egészen előremutató volt. Azok a játékosok, akik fejben összeszedettek tudtak maradni, a vártnál jóval többet tudtak az eredményhez hozzátenni.

Összességében elmondhatjuk, hogy az eredményen még van mit csiszolni, hiszen a 34 csapatból a 30. helyen végeztünk, de ha figyelembe vesszük, hogy nem a II. hanem az I. osztályba neveztük csapatunkat, nincs okunk szégyenkezni. Annál is inkább igaz ez, hiszen kijelenthető, hogy a hétvége alatt játékosaink szinte mindegyike technikailag, taktikailag és mentálisan is nagyot lépett előre, vagyis a fő célunkat kipipáltuk!

Így tovább lányok, Hajrá Globe SE!!!

képek a versenyről